Royal festival hall seating plan choir clipart

Dec 08 2019

As a structure, the new Festival Hall was technically stretched, and maintenance was soon required. The building was substantially altered in 1964 by adding the foyers and terraces to the river side of the building, extending the footprint by 30 ft, and more dressing rooms to the rear. Alterations to the façades overlooking the river removed the poorly judged decorative tiles, altering the Scandinavian Modernism of the building’s primary public face in favour of a plainer and hard-edged style. [citation needed] The building’s original entrance sequence was much compromised by these changes and the later additions of raised concrete walkways around the building to serve the neighbouring Queen Elizabeth Hall, Purcell Room and The Hayward, built in 1967/8.

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z